Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Babeczki cukiniowe z suszonymi pomidorami i czerwoną fasolką - Krok 1

Cukinię ścieramy na tarce i solimy. Gdy puści sok, odciskamy go do szklanki.

2

Babeczki cukiniowe z suszonymi pomidorami i czerwoną fasolką - Krok 2

Mąkę mieszamy z ½ łyżeczki soli, drożdżami i cukrem. Dolewamy wodę, oliwę i sok odciśnięty z cukinii. Wyrabiamy mikserem ciągnące się ciasto.

3

Babeczki cukiniowe z suszonymi pomidorami i czerwoną fasolką - Krok 3

Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.

4

Babeczki cukiniowe z suszonymi pomidorami i czerwoną fasolką - Krok 4

Dodajemy pokrojone suszone pomidory, odciśniętą cukinię, posiekaną bazylię i fasolkę. Mieszamy, aż składniki się połączą.

5

Babeczki cukiniowe z suszonymi pomidorami i czerwoną fasolką - Krok 5

Zwilżonymi dłońmi przekładamy ciasto do natłuszczonych foremek i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie pieczemy 20 minut w temp. 180℃.

:)

Babeczki cukiniowe z suszonymi pomidorami i czerwoną fasolką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu