Składniki

  • 3/4 puszki Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 mała cukinia
  • 1/2 bakłażana
  • 600 g siekanych pomidorów z kartonika (bez skóry)
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • Olej
  • Sól i pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Ratatuja z ciecierzycą - Składniki

Ratatuja z ciecierzycą - Krok 1

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Papryki i bakłażan kroimy w kostkę. Cukinię kroimy wzdłuż na pół, a następnie w plastry.

Ratatuja z ciecierzycą - Krok 2

Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy 3 minuty. Dokładamy bakłażan, paprykę i cukinię. Smażymy dalej 5 minut.

Ratatuja z ciecierzycą - Krok 3

Wlewamy pomidory, dodajemy tymianek, ocet balsamiczny, sól i pieprz do smaku. Gotujemy przez około 10 minut, aż warzywa będą miękkie.

Ratatuja z ciecierzycą - Krok 4

Dodajemy ciecierzycę, podgrzewamy przez 3 minuty. Ratatuję z ciecierzycą nakładamy do miseczek i podajemy.

Ratatuja z ciecierzycą

•ᴗ• Aromatyczne ratatouille z ciecierzycą - kolorowa i zdrowa opcja na rodzinny obiad.
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20ciecierzycy%20Bonduelle%20–%20wygodny%20i%20zdrowy%20dodatek%20do%20szybkich%20dań.

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatki w liściach sałaty z kukurydzą i posiekaną cebulką w białym naczyniu na rustykalnym drewnianym tle.

Sałata rzymska z kukurydzą i selerem

Zapiekanka makaronowa z fasolą, kiełbasą i sosem serowym, podana w prostokątnej białej formie na rustykalnym białym tacu, obok butelka sosu.

Zapiekanka z fasolą

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem

Makaronowe kokardki z tuńczykiem i groszkiem

Zobacz więcej takich przepisów