Your browser does not support JavaScript! Ratatuja z ciecierzycą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 3/4 puszki Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 duża cebula

  • 1 czerwona papryka

  • 1 żółta papryka

  • 1 mała cukinia

  • 1/2 bakłażana

  • 600 g siekanych pomidorów z kartonika (bez skóry)

  • 2 łyżki octu balsamicznego

  • 1 łyżeczka suszonego tymianku

  • Olej

  • Sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Ratatuja z ciecierzycą - Krok 1

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Papryki i bakłażan kroimy w kostkę. Cukinię kroimy wzdłuż na pół, a następnie w plastry.

2

Ratatuja z ciecierzycą - Krok 2

Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy 3 minuty. Dokładamy bakłażan, paprykę i cukinię. Smażymy dalej 5 minut.

3

Ratatuja z ciecierzycą - Krok 3

Wlewamy pomidory, dodajemy tymianek, ocet balsamiczny, sól i pieprz do smaku. Gotujemy przez około 10 minut, aż warzywa będą miękkie.

4

Ratatuja z ciecierzycą - Krok 4

Dodajemy ciecierzycę, podgrzewamy przez 3 minuty. Ratatuję z ciecierzycą nakładamy do miseczek i podajemy.

:)

Ratatuja z ciecierzycą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu