
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Papryki i bakłażan kroimy w kostkę. Cukinię kroimy wzdłuż na pół, a następnie w plastry.
Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i czosnek, smażymy 3 minuty. Dokładamy bakłażan, paprykę i cukinię. Smażymy dalej 5 minut.
Wlewamy pomidory, dodajemy tymianek, ocet balsamiczny, sól i pieprz do smaku. Gotujemy przez około 10 minut, aż warzywa będą miękkie.
Dodajemy ciecierzycę, podgrzewamy przez 3 minuty. Ratatuję z ciecierzycą nakładamy do miseczek i podajemy.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej