Your browser does not support JavaScript! Babeczki jajeczne z szynką i groszkiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)


Przygotowanie

1

Babeczki jajeczne z szynką i groszkiem - Krok 1

Jajka rozkłócamy, doprawiamy solą oraz pieprzem.

2

Babeczki jajeczne z szynką i groszkiem - Krok 2

Szynkę kroimy w kostkę. Por kroimy wzdłuż na 4 części, a następnie siekamy w cienkie plasterki. Szpinak myjemy, siekamy nożem na mniejsze kawałki.

3

Babeczki jajeczne z szynką i groszkiem - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy por, smażymy przez 3-4 minuty. Lekko studzimy. Do jajek dodajemy por, szpinak, szynkę, groszek. Mieszamy. Masę jajeczną przekładamy do 3-4 silikonowych foremek na babeczki.

4

Babeczki jajeczne z szynką i groszkiem - Krok 4

Babeczki jajeczne pieczemy w temperaturze 180°C przez około 20-25 minut, aż masa jajeczna się zetnie. Podajemy na ciepło lub na zimno.

:)

Babeczki jajeczne z szynką i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu