Your browser does not support JavaScript!

Babeczki jajeczne z szynką i groszkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Babeczki jajeczne z szynką i groszkiem - Krok 1

Jajka rozkłócamy, doprawiamy solą oraz pieprzem.

2.

Babeczki jajeczne z szynką i groszkiem - Krok 2

Szynkę kroimy w kostkę. Por kroimy wzdłuż na 4 części, a następnie siekamy w cienkie plasterki. Szpinak myjemy, siekamy nożem na mniejsze kawałki.

3.

Babeczki jajeczne z szynką i groszkiem - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy por, smażymy przez 3-4 minuty. Lekko studzimy. Do jajek dodajemy por, szpinak, szynkę, groszek. Mieszamy. Masę jajeczną przekładamy do 3-4 silikonowych foremek na babeczki.

4.

Babeczki jajeczne z szynką i groszkiem - Krok 4

Babeczki jajeczne pieczemy w temperaturze 180°C przez około 20-25 minut, aż masa jajeczna się zetnie. Podajemy na ciepło lub na zimno.

Smacznego!

Babeczki jajeczne z szynką i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.