Your browser does not support JavaScript!

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą

Składniki

  • Czerwona fasola Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)
  • 4 łyżki oleju
  • 3 kostki szpinaku w liściach
  • 3 plastry żółtego sera
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • ¾ szklanki mleka
  • ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ łyżeczki wędzonej mielonej papryki
  • ½ łyżeczki soli
  • ⅕ łyżeczki czarnego pieprzu
  • Kilka listków świeżej bazylii
  • Olej do smażenia

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą - Krok 1

Szpinak rozmrażamy na patelni.

2.

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą - Krok 2

W pojemniku blendera umieszczamy szpinak, mleko, jajko, olej, bazylię. Blendujemy na gładką masę i przelewamy do dużej miski.

3.

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą - Krok 3

Paprykę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy paprykę, smażymy przez 5 minut i studzimy. W drugiej misce umieszczamy mąkę, oregano, wędzoną paprykę, sól, pieprz, proszek do pieczenia. Składniki mokre dodajemy do suchych. Mieszamy łyżką do połączenia. Dodajemy paprykę i osączoną fasolę. Mieszamy.

4.

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą - Krok 4

Masę przekładamy do silikonowych foremek na muffiny na ¾ ich wysokości. Pieczemy w temp. 180℃ przez około 15-20 minut lub dłużej do suchego patyczka. Na 2 minuty przed końcem pieczenia na wierzchu kładziemy żółty ser.

Smacznego!

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.