Składniki

  • Czerwona fasola Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)
  • 4 łyżki oleju
  • 3 kostki szpinaku w liściach
  • 3 plastry żółtego sera
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • ¾ szklanki mleka
  • ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ łyżeczki wędzonej mielonej papryki
  • ½ łyżeczki soli
  • ⅕ łyżeczki czarnego pieprzu
  • Kilka listków świeżej bazylii
  • Olej do smażenia

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą - Składniki

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą - Krok 1

Szpinak rozmrażamy na patelni.

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą - Krok 2

W pojemniku blendera umieszczamy szpinak, mleko, jajko, olej, bazylię. Blendujemy na gładką masę i przelewamy do dużej miski.

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą - Krok 3

Paprykę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy paprykę, smażymy przez 5 minut i studzimy. W drugiej misce umieszczamy mąkę, oregano, wędzoną paprykę, sól, pieprz, proszek do pieczenia. Składniki mokre dodajemy do suchych. Mieszamy łyżką do połączenia. Dodajemy paprykę i osączoną fasolę. Mieszamy.

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą - Krok 4

Masę przekładamy do silikonowych foremek na muffiny na ¾ ich wysokości. Pieczemy w temp. 180℃ przez około 15-20 minut lub dłużej do suchego patyczka. Na 2 minuty przed końcem pieczenia na wierzchu kładziemy żółty ser.

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą

•ᴗ• Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą
http://Opakowanie%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle%20z%20oznaczeniem%20Nutri-Score%20i%20przykładowym%20zastosowaniem%20w%20sałatce.

Fasola Czerwona Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Czerwona fasola Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 75 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Fasola od Bonduelle charakteryzuje się niezwykłą chrupkością. Wspaniale wzbogaci w intensywny kolor Twoje sałatki i przekąski.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pasta bezjajeczna ze szczypiorkiem

Pasta bezjajeczna ze szczypiorkiem

Tosty z warzywami i boczkiem

Tosty z warzywami i boczkiem

Przekąski na patyczkach: przepis na kolorowe i smakowite antipasti idealne na imprezę.

Koreczki z pieczarkami

Zobacz więcej takich przepisów