Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle 212 ml

  • 100 g żółtego sera

  • 40 g zielonych oliwek z pastą paprykową

  • 2 jajka

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju

  • 3-4 łyżki majonezu

  • Kilka dojrzałych i jędrnych pomidorów

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.

2

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka - Krok 2

Jajka i ser kroimy w niedużą kostkę. Oliwki siekamy w plasterki. Groszek odcedzamy.

3

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka - Krok 3

W misce umieszczamy ser, jajka, groszek, oliwki, osączonego z zalewy i podzielonego na mniejsze kawałki tuńczyka. Dokładamy 3-4 łyżki majonezu, przyprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy.

4

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka - Krok 4

Ścinamy wierzch pomidora z szypułką. Przy pomocy łyżeczki wyjmujemy miąższ. Środek pomidora delikatnie solimy, odstawiamy na kilka minut, a następnie wylewamy ze środka sok.

5

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka - Krok 5

Pomidory nadziewamy sałatką z tuńczyka i sera. Dowolnie dekorujemy. Podajemy.

:)

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu