Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka

Składniki

  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle 212 ml
  • 100 g żółtego sera
  • 40 g zielonych oliwek z pastą paprykową
  • 2 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
  • 3-4 łyżki majonezu
  • Kilka dojrzałych i jędrnych pomidorów
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka - Składniki

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka - Krok 2

Jajka i ser kroimy w niedużą kostkę. Oliwki siekamy w plasterki. Groszek odcedzamy.

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka - Krok 3

W misce umieszczamy ser, jajka, groszek, oliwki, osączonego z zalewy i podzielonego na mniejsze kawałki tuńczyka. Dokładamy 3-4 łyżki majonezu, przyprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy.

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka - Krok 4

Ścinamy wierzch pomidora z szypułką. Przy pomocy łyżeczki wyjmujemy miąższ. Środek pomidora delikatnie solimy, odstawiamy na kilka minut, a następnie wylewamy ze środka sok.

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka - Krok 5

Pomidory nadziewamy sałatką z tuńczyka i sera. Dowolnie dekorujemy. Podajemy.

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka

•ᴗ• Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Groszek Tradycyjny

Groszek od Bonduelle ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki. Idealny do użycia w daniach zimnych i na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Placuszki z cukinii i kukurydzy z sosem czosnkowym

Roszponka z bakłażanem - Krok 4

Roszponka z bakłażanem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Omlet z zielonym groszkiem i jarmużem

Zobacz więcej takich przepisów