Cebulę i czosnek siekamy w kostkę. Natkę i dymkę wraz ze szczypiorkiem drobno kroimy. Odsączamy paprykę z zalewy i kroimy w niedużą kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy cebulę przez 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając.
W misce umieszczamy mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz, mleko, jajka, ketchup, olej i mieszamy łyżką lub trzepaczką do połączenia składników.
Dodajemy do miski posiekaną natkę, dymkę, przesmażoną cebulkę, czosnek, paprykę, odsączonego i podzielonego na kawałki tuńczyka oraz kukurydzę. Delikatnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do silikonowych foremek na babeczki na 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 20-25 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Napisz komentarz