Chlebek z fasolką szparagową

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

 

 

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Drożdże mieszamy z 3/4 szklanki ciepłej wody, oliwą, cukrem oraz solą.

Kiedy drożdże zaczną pracować, dodajemy 2 szklanki mąki i dokładnie zagniatamy ciasto. Powinno być sprężyste i klejące.

Z ciasta formujemy kulę i odstawiamy do wyrośnięcia na 1,5 godziny.

Po tym czasie formujemy podłużny chlebek i nacinamy tak, aby w miejsce nacięć poukładać fasolkę szparagową.

Pieczemy w 220 stopniach przez 20 minut.

IMG_7958

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Fasolka Szparagowa Zielona Cięta

Fasolka Szparagowa Zielona Cięta Bonduelle to szybkie rozwiązanie na dodatek do sałatek, czy dań na ciepło. Nie trzeba jej obierać, ciąć, wystarczy otworzyć puszkę! Potrawom doda wyjątkowej chrupkości, pysznego smaku i intensywnego koloru.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Jajecznica z kukurydzą, chili i świeżymi ziołami

Jajecznica z warzywami

Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami

Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Muffiny marchewkowe

Zobacz więcej takich przepisów