Babka z fasoli

Babka z fasoli

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Babka z fasoli - Składniki

Babka z fasoli - Krok 1

Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól.

Babka z fasoli - Krok 2

Fasolę zmiksować z masłem i cukrem na gładką masę.

Babka z fasoli - Krok 3

Dodać po jednym jajku.

Babka z fasoli - Krok 4

Następnie dodać połowę mąki, śmietanę, ekstrakt, resztę mąki.

Babka z fasoli - Krok 5

Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką formy. Piec 40-50 minut w 160°C. Wystudzić. Dodatkowo można oprószyć cukrem pudrem lub polukrować.

Babka z fasoli

•ᴗ• Babka z fasoli

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Kotleciki rybne z sosem tatarskim

Ryba po grecku z kukurydzą

Pyszna ryba po grecku z kukurydzą

Jajka faszerowane pieczarkami i kukurydzą - Krok 1

Jajka faszerowane pieczarkami i kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów