Your browser does not support JavaScript! Babka z fasoli - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Babka z fasoli - Krok 1

Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól.

2

Babka z fasoli - Krok 2

Fasolę zmiksować z masłem i cukrem na gładką masę.

3

Babka z fasoli - Krok 3

Dodać po jednym jajku.

4

Babka z fasoli - Krok 4

Następnie dodać połowę mąki, śmietanę, ekstrakt, resztę mąki.

5

Babka z fasoli - Krok 5

Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką formy. Piec 40-50 minut w 160°C. Wystudzić. Dodatkowo można oprószyć cukrem pudrem lub polukrować.

:)

Babka z fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu