
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 10 minut. Następnie jajka obieramy ze skorupek.
Jajka kroimy w kostkę. Cebulkę ze szczypiorem drobno siekamy. Odcedzamy pół słoika pieczarek i kroimy w mniejsze kawałki.
Posiekane składniki umieszczamy w dużej misce. Dodajemy świeżo mielony pieprz i sól do smaku.
Do jajek dokładamy musztardę i jogurt grecki. Dokładnie mieszamy. Pastę jajeczną z pieczarkami podajemy jako dodatek do pieczywa.
Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej