Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

DSC_0003

Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 10 minut. Następnie jajka obieramy ze skorupek.

2

DSC_0006

Jajka kroimy w kostkę. Cebulkę ze szczypiorem drobno siekamy. Odcedzamy pół słoika pieczarek i kroimy w mniejsze kawałki.

3

DSC_0009

Posiekane składniki umieszczamy w dużej misce. Dodajemy świeżo mielony pieprz i sól do smaku.

4

DSC_0011

Do jajek dokładamy musztardę i jogurt grecki. Dokładnie mieszamy. Pastę jajeczną z pieczarkami podajemy jako dodatek do pieczywa.

:)

DSC_0033

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu