Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 opakowanie Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml (2×106 ml)

  • 500 g pieczywa typu pumpernikiel lub innego

  • 250 ml majonezu typu light

  • 35 g tartego chrzanu

  • 30 g roszponki

  • 2-4 jajka

  • 1 ogórek sałatkowy

  • 1 pęczek szczypiorku

  • 1 pęczek rzodkiewki

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Wiosenny torcik sałatkowy - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy.

2

Wiosenny torcik sałatkowy - Krok 2

Majonez mieszamy z chrzanem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3

Wiosenny torcik sałatkowy - Krok 3

Ogórek i rzodkiewki kroimy w plasterki, kukurydzę osączamy z zalewy, a szczypiorek drobno siekamy.

4

Wiosenny torcik sałatkowy - Krok 4

Kromkę pieczywa smarujemy chrzanowym majonezem, układamy na niej plastry jajka, oprószamy solą, pieprzem i szczypiorkiem. Kolejną kromkę smarujemy i przykrywamy posmarowaną stroną. Lekko dociskamy. Podobnie wykonujemy cały torcik, układając kolejne warstwy warzyw i smarując kromki z obu stron majonezem.

5

Wiosenny torcik sałatkowy - Krok 5

Górę smarujemy majonezem i dekorujemy wg uznania.

:)

Wiosenny torcik sałatkowy

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu