Wiosenny torcik sałatkowy

Wiosenny torcik sałatkowy

Składniki

  • 1 opakowanie Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 500 g pieczywa typu pumpernikiel lub innego
  • 250 ml majonezu typu light
  • 35 g tartego chrzanu
  • 30 g roszponki
  • 2-4 jajka
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Wiosenny torcik sałatkowy - Składniki

Wiosenny torcik sałatkowy - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy.

Wiosenny torcik sałatkowy - Krok 2

Majonez mieszamy z chrzanem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wiosenny torcik sałatkowy - Krok 3

Ogórek i rzodkiewki kroimy w plasterki, kukurydzę osączamy z zalewy, a szczypiorek drobno siekamy.

Wiosenny torcik sałatkowy - Krok 4

Kromkę pieczywa smarujemy chrzanowym majonezem, układamy na niej plastry jajka, oprószamy solą, pieprzem i szczypiorkiem. Kolejną kromkę smarujemy i przykrywamy posmarowaną stroną. Lekko dociskamy. Podobnie wykonujemy cały torcik, układając kolejne warstwy warzyw i smarując kromki z obu stron majonezem.

Wiosenny torcik sałatkowy - Krok 5

Górę smarujemy majonezem i dekorujemy wg uznania.

Wiosenny torcik sałatkowy

•ᴗ• Wiosenny torcik sałatkowy
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Kukurydza Złocista Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 85 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Śniadaniowe placuszki z kukurydzy z jajkiem w koszulce

Śniadaniowe placuszki z kukurydzy z jajkiem w koszulce

Sałatka z roszponką, fetą i buraczkami

Sałatka z roszponką, fetą i buraczkami

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Jajka faszerowane awokado, marynowanymi pieczarkami i korniszonami

Zobacz więcej takich przepisów