Your browser does not support JavaScript!

Wiosenny torcik sałatkowy

Składniki

  • 1 opakowanie Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 500 g pieczywa typu pumpernikiel lub innego
  • 250 ml majonezu typu light
  • 35 g tartego chrzanu
  • 30 g roszponki
  • 2-4 jajka
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Wiosenny torcik sałatkowy - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy.

2.

Wiosenny torcik sałatkowy - Krok 2

Majonez mieszamy z chrzanem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3.

Wiosenny torcik sałatkowy - Krok 3

Ogórek i rzodkiewki kroimy w plasterki, kukurydzę osączamy z zalewy, a szczypiorek drobno siekamy.

4.

Wiosenny torcik sałatkowy - Krok 4

Kromkę pieczywa smarujemy chrzanowym majonezem, układamy na niej plastry jajka, oprószamy solą, pieprzem i szczypiorkiem. Kolejną kromkę smarujemy i przykrywamy posmarowaną stroną. Lekko dociskamy. Podobnie wykonujemy cały torcik, układając kolejne warstwy warzyw i smarując kromki z obu stron majonezem.

5.

Wiosenny torcik sałatkowy - Krok 5

Górę smarujemy majonezem i dekorujemy wg uznania.

Smacznego!

Wiosenny torcik sałatkowy

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.