Your browser does not support JavaScript!

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 50 g szynki
  • 50 g parmezanu
  • 50 ml oliwy
  • 35 g majonezu
  • 30 g bułki tartej
  • 25 g mąki pszennej
  • 15 g ketchupu
  • 2 jajka
  • 1 bajgiel
  • 1 mięsisty pomidor
  • ½ łyżeczki płatków chili
  • Kilka liści sałaty
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie - Krok 1

Jedno jajko gotujemy na twardo, a następnie ścieramy na tarce. Szynkę bardzo drobno kroimy lub rozdrabniamy za pomocą malaksera. Dodajemy majonez, ketchup oraz chili. Mieszamy.

2.

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie - Krok 2

Do pasty dodajemy osączoną i przepłukaną fasolkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3.

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie - Krok 3

Pomidor kroimy w 1,5-centymetrowe plastry. Panierujemy dokładnie w mące, jajku, a na koniec w parmezanie wymieszanym z bułką tartą. W razie konieczności panierujemy drugi raz. Panierka powinna być dość gruba.

4.

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie - Krok 4

Na rozgrzanej oliwie smażymy pomidory na złoty kolor.

5.

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie - Krok 5

Przekrojony bajgiel smarujemy pastą szynkową. Na wierzchu układamy plaster pomidora i sałatę.

Smacznego!

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.