Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 50 g szynki
  • 50 g parmezanu
  • 50 ml oliwy
  • 35 g majonezu
  • 30 g bułki tartej
  • 25 g mąki pszennej
  • 15 g ketchupu
  • 2 jajka
  • 1 bajgiel
  • 1 mięsisty pomidor
  • ½ łyżeczki płatków chili
  • Kilka liści sałaty
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie - Składniki

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie - Krok 1

Jedno jajko gotujemy na twardo, a następnie ścieramy na tarce. Szynkę bardzo drobno kroimy lub rozdrabniamy za pomocą malaksera. Dodajemy majonez, ketchup oraz chili. Mieszamy.

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie - Krok 2

Do pasty dodajemy osączoną i przepłukaną fasolkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie - Krok 3

Pomidor kroimy w 1,5-centymetrowe plastry. Panierujemy dokładnie w mące, jajku, a na koniec w parmezanie wymieszanym z bułką tartą. W razie konieczności panierujemy drugi raz. Panierka powinna być dość gruba.

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie - Krok 4

Na rozgrzanej oliwie smażymy pomidory na złoty kolor.

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie - Krok 5

Przekrojony bajgiel smarujemy pastą szynkową. Na wierzchu układamy plaster pomidora i sałatę.

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie

•ᴗ• Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie
http://Opakowanie%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle%20z%20oznaczeniem%20Nutri-Score%20i%20przykładowym%20zastosowaniem%20w%20sałatce.

Fasola Czerwona Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Czerwona fasola Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 75 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Fasola od Bonduelle charakteryzuje się niezwykłą chrupkością. Wspaniale wzbogaci w intensywny kolor Twoje sałatki i przekąski.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pieczony ziemniak z mięsnym chilli i fasolą.

Chili sin carne na pieczonym ziemniaku

Lekka i zdrowa sałatka z pomidorkami cherry, świeżą kukurydzą i serem feta, podana w białych miseczkach – idealna na letni obiad.

Sałata lodowa z kozim serem

Kasza z zielonymi warzywami

Kasza z zielonymi warzywami

Zobacz więcej takich przepisów