Your browser does not support JavaScript! Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli Bonduelle 212 ml (2×106 ml)

  • 50 g szynki

  • 50 g parmezanu

  • 50 ml oliwy

  • 35 g majonezu

  • 30 g bułki tartej

  • 25 g mąki pszennej

  • 15 g ketchupu

  • 2 jajka

  • 1 bajgiel

  • 1 mięsisty pomidor

  • ½ łyżeczki płatków chili

  • Kilka liści sałaty

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie - Krok 1

Jedno jajko gotujemy na twardo, a następnie ścieramy na tarce. Szynkę bardzo drobno kroimy lub rozdrabniamy za pomocą malaksera. Dodajemy majonez, ketchup oraz chili. Mieszamy.

2

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie - Krok 2

Do pasty dodajemy osączoną i przepłukaną fasolkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie - Krok 3

Pomidor kroimy w 1,5-centymetrowe plastry. Panierujemy dokładnie w mące, jajku, a na koniec w parmezanie wymieszanym z bułką tartą. W razie konieczności panierujemy drugi raz. Panierka powinna być dość gruba.

4

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie - Krok 4

Na rozgrzanej oliwie smażymy pomidory na złoty kolor.

5

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie - Krok 5

Przekrojony bajgiel smarujemy pastą szynkową. Na wierzchu układamy plaster pomidora i sałatę.

:)

Bajgiel z pastą szynkową z czerwoną fasolą i pomidorem smażonym w parmezanie

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu