
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Kaszę zalać bulionem. Odstawić pod przykryciem, aby napęczniała. Następnie spulchnić widelcem.
Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć zielone warzywa przez ok. 3 minuty.
Dodać kaszę i tymianek. Podsmażyć razem przez 2 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rozłożyć na talerze, posypać pokruszonym serem. Od razu podawać.
Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej