Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 250 g mrożonej Zupy kremu z zielonych warzyw Bonduelle

  • 120 g kaszy kuskus

  • 50 g sera typu feta

  • 250 ml bulionu

  • 1-2 gałązki tymianku lub ½ łyżeczki suszonego

  • Masło do smażenia

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kasza z zielonymi warzywami - Krok 1

Kaszę zalać bulionem. Odstawić pod przykryciem, aby napęczniała. Następnie spulchnić widelcem.

2

Kasza z zielonymi warzywami - Krok 2

Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć zielone warzywa przez ok. 3 minuty.

3

Kasza z zielonymi warzywami - Krok 3

Dodać kaszę i tymianek. Podsmażyć razem przez 2 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

4

Kasza z zielonymi warzywami - Krok 4

Rozłożyć na talerze, posypać pokruszonym serem. Od razu podawać.

:)

Kasza z zielonymi warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu