Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 340 g
  • 500 g bakłażana
  • 200 g cebuli
  • 100 g rodzynek
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 50 ml oleju
  • 50 ml octu jabłkowego
  • 3-4 liście laurowe
  • ⅓ łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • Sól i pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Bakłażany po sułtańsku - Składniki

Bakłażany po sułtańsku - Krok 1

Bakłażany obieramy i kroimy na 1,5-cm półtalarki. Gotujemy w dość mocno osolonym wrzątku 10-15 minut. Osączamy.

Bakłażany po sułtańsku - Krok 2

Cebulę pokrojoną w piórka przesmażamy na oleju. Gdy zmięknie, dodajemy ziele angielskie, rodzynki i liście laurowe. Przesmażamy jeszcze 1-2 minuty.

Bakłażany po sułtańsku - Krok 3

Dodajemy ¾ zmiksowanej kukurydzy wraz z zalewą oraz koncentrat pomidorowy i ocet. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dolewamy niewielką ilość wody i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos nie powinien być mocno słony.

Bakłażany po sułtańsku - Krok 4

Dodajemy ugotowane bakłażany i resztę kukurydzy. Dusimy przez 5 minut. Studzimy.

Bakłażany po sułtańsku

•ᴗ• Bakłażany po sułtańsku
http://Puszka%20konserwowej%20kukurydzy%20złocistej%20marki%20Bonduelle,%20bez%20dodatku%20cukru%20i%20GMO.

Kukurydza Złocista Bez Pozostałości Pestycydów

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Poranny nastrój: domowe ciasto francuskie w kształcie ryb w towarzystwie gorącej kawy i dekoracji w stylu serca i gwiazdy.

Świąteczne paszteciki do barszczu

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju

Śledź z groszkiem i koperkiem w cytrynowym oleju

Pierogi ze szpinakiem i ricottą w sosie pomidorowym

Pierogi ze szpinakiem i ricottą w sosie pomidorowym

Zobacz więcej takich przepisów