Składniki

  • 400 g szpinaku w liściach Bonduelle
  • 500 g ciasta francuskiego
  • 250 g filetu z łososia
  • 150 ml mleka
  • 90 ml oliwy
  • 50 g cebuli
  • 10 g mąki pszennej
  • 2 ząbki czosnku
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Tarta ze szpinakiem i łososiem - Składniki

Tarta ze szpinakiem i łososiem - Krok 1

Łososia oprószamy solą i pieprzem i smażymy na 30 ml oliwy.

Tarta ze szpinakiem i łososiem - Krok 2

Szpinak podgrzewamy na suchej patelni, a następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną cebulę. Smażymy na 30 ml oliwy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tarta ze szpinakiem i łososiem - Krok 3

30 ml oliwy rozgrzewamy w niewielkim rondelku. Dodajemy mąkę i przesmażamy. Stopniowo dolewamy mleko, energicznie mieszając, by nie powstały grudki. Doprawiamy do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

Tarta ze szpinakiem i łososiem - Krok 4

Z ciasta wykrawamy krążki lub pozostawiamy w całości.

Tarta ze szpinakiem i łososiem - Krok 5

Na przygotowane ciasto wykładamy sos beszamelowy, szpinak i łososia. Zapiekamy około 20 minut w temp. 220℃ lub na złoty kolor.

Tarta ze szpinakiem i łososiem

•ᴗ• Tarta ze szpinakiem i łososiem
http://Opakowanie%20mrożonego%20szpinaku%20marki%20Bonduelle.

Szpinak w liściach.

Szpinaki od Bonduelle zbierane są, gdy listki są jeszcze młode – to właśnie dzięki temu mają tak delikatny smak. Indywidualne mrożenie listków nadaje im idealny smak i kolor, a wygodne porcje w opakowaniu pozwalają na wybór takiej ilości – jaka jest Ci potrzebna.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Rukola z gruszką, gorgonzolą i cieciorką

Rukola z gruszką, gorgonzolą i cieciorką

Zielona sałatka jarzynowa

Zielona sałatka jarzynowa

Miniburgery z kotletem z ciecierzycy i hummusem

Miniburgery z kotletem z ciecierzycy i hummusem

Zobacz więcej takich przepisów