Your browser does not support JavaScript!

Biała kiełbasa pieczona na cieście francuskim z papryką, cukinią i kukurydzą

Składniki

  • 1 opakowanie Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 500 g białej kiełbasy
  • ok. 300 g ciasta francuskiego gotowego
  • 250 g czerwonej papryki
  • 250 g młodej cukinii
  • 100 g cebuli
  • 20 ml oleju
  • 15 g musztardy
  • 2 gałązki rozmarynu
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Biała kiełbasa pieczona na cieście francuskim z papryką, cukinią i kukurydzą - Krok 1

Warzywa kroimy na niezbyt drobną kostkę i przesmażamy na oleju. Oprószamy solą i pieprzem. Doprawiamy musztardą.

2.

Biała kiełbasa pieczona na cieście francuskim z papryką, cukinią i kukurydzą - Krok 2

Gdy warzywa lekko zmiękną, dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę. Lekko studzimy.

3.

Biała kiełbasa pieczona na cieście francuskim z papryką, cukinią i kukurydzą - Krok 3
Foremkę żaroodporną wykładamy ciastem francuskim.

4.

Biała kiełbasa pieczona na cieście francuskim z papryką, cukinią i kukurydzą - Krok 4

Na ciasto wykładamy kiełbasę oraz warzywa. Dodajemy rozmaryn i pieczemy około 30 minut w 200℃.

Smacznego!

Biała kiełbasa pieczona na cieście francuskim z papryką, cukinią i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.