Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml

  • 500 g białej kiełbasy

  • 200 g cebuli

  • 150 ml piwa

  • 125 g wędzonego boczku w plastrach

  • 30 ml oliwy

  • 25 ml miodu

  • 20 g musztardy francuskiej

  • 1 gałązka rozmarynu

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Biała kiełbasa pieczona w boczku z kukurydzą - Krok 1

Kiełbasę owijamy plastrami boczku.

2

Biała kiełbasa pieczona w boczku z kukurydzą - Krok 2

Cebulę kroimy w piórka lub półplasterki i smażymy na złoty kolor na oliwie. Doprawiamy do smaku.

3

Biała kiełbasa pieczona w boczku z kukurydzą - Krok 3

Na dnie naczynia żaroodpornego układamy cebulę, a na niej kiełbasę. Dodajemy rozmaryn.

4

Biała kiełbasa pieczona w boczku z kukurydzą - Krok 4

Kiełbasę zalewamy piwem wymieszanym z musztardą i miodem. Posypujemy kukurydzą i zapiekamy około 30 min. w 180℃.

:)

:)

Biała kiełbasa pieczona w boczku z kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu