Your browser does not support JavaScript!

Biała kiełbasa pieczona w boczku z kukurydzą

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml
  • 500 g białej kiełbasy
  • 200 g cebuli
  • 150 ml piwa
  • 125 g wędzonego boczku w plastrach
  • 30 ml oliwy
  • 25 ml miodu
  • 20 g musztardy francuskiej
  • 1 gałązka rozmarynu
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Biała kiełbasa pieczona w boczku z kukurydzą - Krok 1

Kiełbasę owijamy plastrami boczku.

2.

Biała kiełbasa pieczona w boczku z kukurydzą - Krok 2

Cebulę kroimy w piórka lub półplasterki i smażymy na złoty kolor na oliwie. Doprawiamy do smaku.

3.

Biała kiełbasa pieczona w boczku z kukurydzą - Krok 3

Na dnie naczynia żaroodpornego układamy cebulę, a na niej kiełbasę. Dodajemy rozmaryn.

4.

Biała kiełbasa pieczona w boczku z kukurydzą - Krok 4

Kiełbasę zalewamy piwem wymieszanym z musztardą i miodem. Posypujemy kukurydzą i zapiekamy około 30 min. w 180℃.

Smacznego!

Smacznego!

Biała kiełbasa pieczona w boczku z kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.