Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem - Krok 1

Czosnek obrać, posiekać. Podsmażyć na oleju. Dodać szpinak, posolić. 

2

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem - Krok 2

Smażyć, aż większość płynu odparuje. Odstawić na bok.

3

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem - Krok 3

Jajka ugotować na twardo, obrać. Przekroić na połówki i wyjąć żółtka.

4

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem - Krok 4

Żółtka rozgnieść razem z awokado i sokiem z limonki.

5

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem - Krok 5

Szpinak drobno pokroić. Dodać razem z natką do żółtek i awokado. Wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

6

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem - Krok 6

Farszem napełnić połówki białek.

:)

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska

Czy wiesz, że...

Szpinak, którego drugie imię, wskazujące na jego pochodzenie, to “Trawa Persji”, przybył do Europy ponad tysiąc lat temu. Ok. IX wieku Arabowie przywieźli szpinak do Hiszpanii. Stamtąd wyruszył do Francji, Włoch i Anglii. Lecz dopiero w wieku XIX za sprawą amerykańskich farmerów szpinak stał się popularną rośliną uprawną. Dzisiaj, dzięki niskim kosztom uprawy, szpinak dostępny jest przez cały rok. Podobnie jak brokuły warzywo to nie występuje w stanie dzikim. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu