Your browser does not support JavaScript!

Frittata

Nazwa tego dania jest mało znana, jednak to nic innego jak rodzaj pysznego jajecznego omletu. Potrawa świetnie się nadaje na śniadania oraz lunche, bogata w witaminy doda wiele energii na nadchodzący dzień. Nie wspominając o jej świetnym smaku.

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

W naczyniu roztrzepujemy jajka ze szczyptą soli i pieprzu.


2.

Paprykę kroimy na małą kosteczkę.


3.

Na małej patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek lub masła. Dodajemy kukurydzę i chwilę podsmażamy.


4.

Dodajemy paprykę i znowu chwilę podsmażamy.


5.

Zalewamy podsmażone warzywa roztrzepanymi jajkami. Przykrywamy patelnię pokrywką i czekamy aż jajka na wierzchu całkowicie się zetną.


6.

Gotową frittatę posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

frittata5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.