Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • ½ słoiczka Marynowanych pieczarek tradycyjnych Bonduelle 314 ml

  • 500 g białej kiełbasy (około 6 cienkich kiełbasek)

  • 400 g młodych ziemniaków

  • 3 jajka

  • 1 młoda cebulka ze szczypiorem

  • 1 pęczek rzodkiewki

  • 1 miniaturowa sałata rzymska

  • 1 cytryny

  • 3 łyżki oliwy

  • 2 łyżeczki musztardy

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną - Krok 1

Białą kiełbasę układamy w naczyniu żaroodpornym, nakłuwamy w kilku miejscach wykałaczką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 30-45 minut, aż ładnie się zrumieni. W połowie pieczenia odwracamy ją na drugą stronę. Gdy kiełbasa się piecze, przygotowujemy pozostałe składniki.

2

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną - Krok 2

Młode ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia.

3

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną - Krok 3

Jajka gotujemy na półtwardo, studzimy i obieramy.

4

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną - Krok 4

Ziemniaki kroimy w mniejsze kawałki. Cebulkę siekamy w piórka, szczypior drobno kroimy. Pieczarki i rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki. Sałatę rzymską grubo siekamy.

5

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną - Krok 5

W miseczce łączymy oliwę, sok z cytryny i musztardę. Doprawiamy solą oraz pieprzem.

6

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną - Krok 6

Składniki na sałatkę umieszczamy w misce, polewamy dressingiem i mieszamy. Sałatkę nakładamy na talerz, dokładamy połówki jajek. Podajemy jako dodatek do pieczonej białej kiełbasy.

:)

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu