Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną

Składniki

  • ½ słoiczka Marynowanych pieczarek tradycyjnych Bonduelle 314 ml
  • 500 g białej kiełbasy (około 6 cienkich kiełbasek)
  • 400 g młodych ziemniaków
  • 3 jajka
  • 1 młoda cebulka ze szczypiorem
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 miniaturowa sałata rzymska
  • 1 cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki musztardy
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną - Składniki

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną - Krok 1

Białą kiełbasę układamy w naczyniu żaroodpornym, nakłuwamy w kilku miejscach wykałaczką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 30-45 minut, aż ładnie się zrumieni. W połowie pieczenia odwracamy ją na drugą stronę. Gdy kiełbasa się piecze, przygotowujemy pozostałe składniki.

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną - Krok 2

Młode ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia.

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną - Krok 3

Jajka gotujemy na półtwardo, studzimy i obieramy.

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną - Krok 4

Ziemniaki kroimy w mniejsze kawałki. Cebulkę siekamy w piórka, szczypior drobno kroimy. Pieczarki i rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki. Sałatę rzymską grubo siekamy.

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną - Krok 5

W miseczce łączymy oliwę, sok z cytryny i musztardę. Doprawiamy solą oraz pieprzem.

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną - Krok 6

Składniki na sałatkę umieszczamy w misce, polewamy dressingiem i mieszamy. Sałatkę nakładamy na talerz, dokładamy połówki jajek. Podajemy jako dodatek do pieczonej białej kiełbasy.

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną

•ᴗ• Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną
http://Słoik%20marynowanych%20pieczarek%20marki%20Bonduelle.

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kotlety z selera z sałatką z marynowanych pieczarek, pomidorów i jajek przepiórczych

Kotlety z selera z sałatką z marynowanych pieczarek, pomidorów i jajek przepiórczych

Jajka faszerowane pastą z kukurydzy

Jajka faszerowane pastą z kukurydzy

Sałatka śledziowa z groszkiem

Śledzie po chłopsku

Zobacz więcej takich przepisów