Your browser does not support JavaScript! Blondie z fasoli z malinami i migda艂ami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, 偶e...

Ojczyzn膮 fasoli jest Ameryka. Wyr贸偶nia si臋 nawet do 90 gatunk贸w fasoli. Te najpopularniejsze rozr贸偶nia si臋 po wielko艣ci, kolorze oraz pochodzeniu: teksa艅ska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska bia艂a fasola Coco, w艂oskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zosta艂y rozpowszechnione na ca艂ym 艣wiecie dzi臋ki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (wi臋cej)


Przygotowanie

1

Blondie z fasoli z malinami i migda艂ami - Krok 1

Bia艂ka oddzielamy od 偶贸艂tek. Ubijamy pian臋 z bia艂ek.

2

Blondie z fasoli z malinami i migda艂ami - Krok 2

Czekolad臋 roztapiamy w k膮pieli wodnej.

3

Blondie z fasoli z malinami i migda艂ami - Krok 3

Przep艂ukan膮 fasol臋 miksujemy z cukrem.

4

Blondie z fasoli z malinami i migda艂ami - Krok 4

Dodajemy 偶贸艂tka, roztopion膮 i przestudzon膮 czekolad臋 i m膮k臋 lub mielone migda艂y i mieszamy. Na koniec dodajemy pian臋 z bia艂ek i ponownie delikatnie mieszamy do po艂膮czenia si臋 sk艂adnik贸w.

5

Blondie z fasoli z malinami i migda艂ami - Krok 5

Ciasto przek艂adamy do formy 20 x 20 cm wy艂o偶onej pergaminem. Posypujemy pokruszonymi malinami i s艂upkami migda艂贸w. Pieczemy oko艂o 20-25 minut w 170鈩. Studzimy w uchylonym piekarniku.

:)

Blondie z fasoli z malinami i migda艂ami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu