Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml

  • 150 g krakersów (1 opakowanie)

  • 150 g serka kanapkowego z chrzanem

  • 80 g łososia wędzonego na zimno

  • Sok z połowy cytryny

  • Kilka rzodkiewek

  • Kawałek ogórka

  • Szczypior z młodej cebulki

  • Kilkanaście listków bazylii

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Krakersy z kukurydzą i łososiem - Krok 1

Łososia dzielimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miseczki, kropimy sokiem z cytryny.

2

Krakersy z kukurydzą i łososiem - Krok 2

Szczypior drobno siekamy, ogórek i rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki. Ogórek i rzodkiewkę oprószamy odrobiną soli.

3

Krakersy z kukurydzą i łososiem - Krok 3

Krakersy smarujemy serkiem chrzanowym.

4

Krakersy z kukurydzą i łososiem - Krok 4

Na każdym krakersie układamy kawałek łososia, ogórka, rzodkiewki oraz kilka ziarenek kukurydzy. Oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem.

5

Krakersy z kukurydzą i łososiem - Krok 5

Krakersy posypujemy posiekanym szczypiorkiem i dekorujemy listkami świeżej bazylii.

:)

Krakersy z kukurydzą i łososiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu