Posiekane drobno oliwki i czosnek przesmażamy na oliwie.
Wsypujemy kaszetkę i smażymy, od czasu do czasu mieszając około 6 minut.
Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Mieszamy.
Przekładamy na talerz i posypujemy pokruszoną fetą.
Składniki
Zobowiązania
Bonduelle
Posiekane drobno oliwki i czosnek przesmażamy na oliwie.
Wsypujemy kaszetkę i smażymy, od czasu do czasu mieszając około 6 minut.
Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Mieszamy.
Przekładamy na talerz i posypujemy pokruszoną fetą.
Mieszanka na patelnię i do sałatek. Połączenie warzyw – dyni, soczewicy, fasoli flażoletki, pomidorów i cebuli z kaszą – gryczaną białą i paloną. Gotowa już w 6 min po podgrzaniu, ale można ją również wzbogacić ulubionymi dodatkami i przyprawami. Po wystudzeniu może służyć jako baza do sałatek – wystarczy dodać świeże warzywa i sos.
Napisz komentarz