
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Posiekane drobno oliwki i czosnek przesmażamy na oliwie.
Wsypujemy kaszetkę i smażymy, od czasu do czasu mieszając około 6 minut.
Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Mieszamy.
Przekładamy na talerz i posypujemy pokruszoną fetą.
Fasola flażoletka przybyła do Europy z Ameryki w XVI wieku. Ta mała blado-zielona fasolka, została pierwszy raz wyhodowana we Francji w XIX wieku przez Gabriela Chevrier. Fasolka ta rośnie w ciepłym klimacie, jest zbierana we wrześniu i październiku, a jej wysokość może sięgać nawet 7 metrów. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej