Posiekaną cebulę i papryczkę chili szklimy na maśle.
Dodajemy soczewicę i drobno pokrojone pozostałe warzywa. Smażymy wszystko na wolnym ogniu około 10 minut, ciągle mieszając.
Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut pod przykryciem.
Składniki
Posiekaną cebulę i papryczkę chili szklimy na maśle.
Dodajemy soczewicę i drobno pokrojone pozostałe warzywa. Smażymy wszystko na wolnym ogniu około 10 minut, ciągle mieszając.
Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut pod przykryciem.
Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.
Napisz komentarz