Pikantna zupa z soczewicy

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Soczewicy Gotowane Na parze Bonduelle 
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 marchewka
  • 1 por (tylko biała część)
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 1 mała papryczka chili
  • świeże zioła
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek

 

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Posiekaną cebulę i papryczkę chili szklimy na maśle.

Dodajemy soczewicę i drobno pokrojone pozostałe warzywa. Smażymy wszystko na wolnym ogniu około 10 minut, ciągle mieszając.

Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut pod przykryciem.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Chili sin carne na pieczonym ziemniaku

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Burgery z czerwoną fasolą

Krem z zielonego groszku gotowanego na parze

Krem z zielonego groszku gotowanego na parze

Zobacz więcej takich przepisów