Your browser does not support JavaScript! Pikantna zupa z soczewicy - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Soczewicy Gotowane Na parze Bonduelle 

  • 2 szklanki bulionu warzywnego

  • 1 marchewka

  • 1 por (tylko biała część)

  • 1/2 żółtej papryki

  • 1/2 czerwonej papryki

  • 1 cebula

  • 1 mała papryczka chili

  • świeże zioła

  • sól i pieprz

  • oliwa z oliwek

 

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Znana od wieków soczewica wraca do łask dzięki walorom zarówno zdrowotnym, jak i smakowym. Jest to jedna z najstarszych roślin strączkowych, a repertuar dań, które możemy z niej przygotować jest bardzo bogaty. Z powodu wysokiej zawartości białka, zalecana jest w diecie wegetariańskiej. Lista wszystkich dobroczynnych składników tej rośliny jest jednak o wiele dłuższa. (więcej)


Przygotowanie

Posiekaną cebulę i papryczkę chili szklimy na maśle.

Dodajemy soczewicę i drobno pokrojone pozostałe warzywa. Smażymy wszystko na wolnym ogniu około 10 minut, ciągle mieszając.

Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut pod przykryciem.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu