
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Chleb kroimy w kostkę.
Jajka rozmącamy z ziołami prowansalskimi i 20g sera. Dodajemy pokrojony chleb i mieszamy. Odstawiamy.
Paprykę kroimy w kostkę.
Na średnio rozgrzaną patelnię wylewamy masę jajeczno chlebową.
Smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy serem, papryką i kukurydzą. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem aż ser się roztopi.
Posypujemy bazylią. I gotowe!
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej
Nie jest to może mistrzostwo świata, ale szybko znikło, a dzieciom BARDZO smakowało, więc jeśli ktoś ma problemy z przemyceniem warzyw dzieciom, to ten przepis jest odpowiedni 🙂 i robi się naprawdę szybko i bezproblemowo.
Dziękujemy za komentarz <3 Tak, o to właśnie chodziło – to prosty sposób na zwiększenie ilości warzyw w potrawach 🙂 A dodatkowo sposób na ograniczenie marnowania chleba!