Your browser does not support JavaScript! Muffiny marchewkowe - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 1 szklanka mąki

  • 1 szklanka startych migdałów (mąki migdałowej) lub mąki kokosowej (może być też mąka pszenna)

  • 0,5 szklanki białego lub brązowego cukru

  • 2 puszki Młodej marchewki ekstradrobnej Bonduelki

  • 6 łyżek oleju

  • 0,5 szklanki mleka (krowiego, ryżowego lub koziego)

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 1 łyżeczka cynamonu

  • szczypta soli

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)


Przygotowanie

Wszystkie składniki miksujemy, ciasto nakładamy do papilotek i pieczemy ok. 25 minut w 180°C.

Po upieczeniu zostawiamy jeszcze chwilę w piekarniku z uchylonymi drzwiami.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Groszek

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu