
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Mąkę mieszamy z proszkiem, sodą i kurkumą. Dodajemy pół łyżeczki soli i niewielką ilość pieprzu.
Dodajemy rozkłócone jajka i śmietanę. Mieszamy do uzyskania gęstego, kleistego ciasta.
Dodajemy kukurydzę razem z zalewą. Mieszamy.
Rozgrzewamy olej w głębokim naczyniu. Łyżką nakładamy po porcji ciasta i smażymy niewielkie pączki. Po usmażeniu osączamy z nadmiaru tłuszczu.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej