
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Średnio rozgrzaną patelnię smarujemy olejem lub oliwą i kładziemy na niej pierwszą tortillę.
1/3 startego sera wysypujemy na tortillę. Dodajemy Kaszetkę prosto z torebki.
Posypujemy pozostałym serem i przykrywamy drugą tortillą. Lekko dociskamy.
Gdy jedna strona się przyrumieni, a ser zacznie się topić, odwracamy quesadillę na drugą stronę i podsmażamy na złoty kolor.
Zdejmujemy quesadillę z patelni i kroimy ostrym nożem lub nożem do pizzy.
Kilka minut i gotowe! Quesadilla najlepiej smakuje na gorąco.
Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej