Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Średnio rozgrzaną patelnię smarujemy olejem lub oliwą i kładziemy na niej pierwszą tortillę.

2

1/3 startego sera wysypujemy na tortillę. Dodajemy Kaszetkę prosto z torebki.

3

Posypujemy pozostałym serem i przykrywamy drugą tortillą. Lekko dociskamy.

4

Gdy jedna strona się przyrumieni, a ser zacznie się topić, odwracamy quesadillę na drugą stronę i podsmażamy na złoty kolor.

5

Zdejmujemy quesadillę z patelni i kroimy ostrym nożem lub nożem do pizzy.

:)

Kilka minut i gotowe! Quesadilla najlepiej smakuje na gorąco.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu