Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 Kaszetka Mix z Dynią Bonduelle 400 g

  • 100 g żółtego sera (np. cheddar)

  • 20 ml oliwy

  • 3 duże mączyste ziemniaki (ok. 700 g)

  • 1-2 ząbki czosnku

  • 1 mały pęczek natki pietruszki

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Ziemniaki faszerowane kaszą z dynią - Krok 1

Ziemniaki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w 190℃ ok. 45 minut.

2

Ziemniaki faszerowane kaszą z dynią - Krok 2

Ser ścieramy na tarce lub kroimy w drobną kostkę.

3

Ziemniaki faszerowane kaszą z dynią - Krok 3

Kaszetkę z dynią przesmażamy na oliwie około 10 minut. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy starty ser i posiekaną natkę.

4

Ziemniaki faszerowane kaszą z dynią - Krok 4

Upieczone ziemniaki kroimy na pół i wydrążamy miąższ. Miąższ możemy dodać do kaszy lub odłożyć. Wypełniamy ziemniaczane łódeczki kaszą i zapiekamy 15 minut w 190℃.

:)

Ziemniaki faszerowane kaszą z dynią

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Znana od wieków soczewica wraca do łask dzięki walorom zarówno zdrowotnym, jak i smakowym. Jest to jedna z najstarszych roślin strączkowych, a repertuar dań, które możemy z niej przygotować jest bardzo bogaty. Z powodu wysokiej zawartości białka, zalecana jest w diecie wegetariańskiej. Lista wszystkich dobroczynnych składników tej rośliny jest jednak o wiele dłuższa. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu