
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- łatwe
Na patelni rozgrzewamy olej. Poszarpane lub pokrojone na cząstki boczniaki smażymy na złoty kolor. Następnie przekładamy na talerz, a nadmiar oleju zlewamy, pozostawiając niewielką ilość.
Pokrojoną w piórka cebulę i posiekane śliwki smażymy 1-2 minuty.
Dodajemy przyprawy i smażymy kolejną minutę.
Połowę kukurydzy razem z zalewą miksujemy i dodajemy do cebuli wraz z koncentratem pomidorowym i octem. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dolewamy ¼ szklanki wody. Doprawiamy do smaku.
Dodajemy usmażone wcześniej boczniaki i resztę kukurydzy. Podduszamy 1-2 minuty. Przekładamy do słoiczka i studzimy.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej