Boczniaki po kaszubsku

Boczniaki po kaszubsku

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 340 g
  • 400 g boczniaków
  • 150 g cebuli
  • 75 ml oleju
  • 50 g suszonych śliwek
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 30 ml jasnego sosu sojowego
  • 30 ml octu winnego
  • 5-cm laska cynamonu
  • 3-4 ziarna ziela angielskiego
  • 2-3 liście laurowe
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • ⅓ łyżeczki nasion kolendry
  • ⅓ łyżeczki majeranku
  • ¼ łyżeczki ostrej papryki
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Boczniaki po kaszubsku - Składniki

Boczniaki po kaszubsku - Krok 1

Na patelni rozgrzewamy olej. Poszarpane lub pokrojone na cząstki boczniaki smażymy na złoty kolor. Następnie przekładamy na talerz, a nadmiar oleju zlewamy, pozostawiając niewielką ilość.

Boczniaki po kaszubsku - Krok 2

Pokrojoną w piórka cebulę i posiekane śliwki smażymy 1-2 minuty.

Boczniaki po kaszubsku - Krok 3

Dodajemy przyprawy i smażymy kolejną minutę.

Boczniaki po kaszubsku - Krok 4

Połowę kukurydzy razem z zalewą miksujemy i dodajemy do cebuli wraz z koncentratem pomidorowym i octem. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dolewamy ¼ szklanki wody. Doprawiamy do smaku.

Boczniaki po kaszubsku - Krok 5

Dodajemy usmażone wcześniej boczniaki i resztę kukurydzy. Podduszamy 1-2 minuty. Przekładamy do słoiczka i studzimy.

Boczniaki po kaszubsku

•ᴗ• Boczniaki po kaszubsku
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Kukurydza Złocista Bez Pozostałości Pestycydów

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Paszteciki z pieczarkami i cieciorką

Paszteciki z pieczarkami i cieciorką

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami

Tatar z łososia z kaparami, suszonymi pomidorami i groszkiem

Tatar z łososia z kaparami, suszonymi pomidorami i groszkiem

Zobacz więcej takich przepisów