Makaron ryżowy z zielonymi warzywami i orzechami

Składniki

  • 1 puszka Fasolki szparagowej ciętej Bonduelle
  • Makaron ryżowy
  • Dowolne zielone warzywa (u mnie szparagi)
  • Garść orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka oliwy
  • Sól i pieprz

Na masło szałwiowe:

  • Pęczek świeżej szałwii
  • 100g masła klarowanego
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Na patelni szklimy cebulę. Po chwili dodajemy posiekany czosnek oraz obrane i pokrojone warzywa oraz fasolkę i dusimy przez około 10 minut.

Dodajemy posiekane orzechy włoskie i jeszcze przez chwilę dusimy.

W trakcie, gdy warzywa się duszą, gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

W międzyczasie przygotowujemy masło szałwiowe, podgrzewając klarowane masło na małym ogniu i dodając posiekane zioła i przyprawy.

Kiedy makaron będzie gotowy (odcedzony) dodajemy do niego warzywa i polewamy całość masłem szałwiowym.

•ᴗ•

Fasolka Szparagowa Zielona Cięta

Fasolka Szparagowa Zielona Cięta Bonduelle to szybkie rozwiązanie na dodatek do sałatek, czy dań na ciepło. Nie trzeba jej obierać, ciąć, wystarczy otworzyć puszkę! Potrawom doda wyjątkowej chrupkości, pysznego smaku i intensywnego koloru.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Schab faszerowany szpinakiem i grzybami

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami

Quesadilla z leczo i czarną fasolką

Biała kiełbasa z warzywami z patelni - Krok 6

Biała kiełbasa z warzywami z patelni

Zobacz więcej takich przepisów