Makaron ryżowy z zielonymi warzywami i orzechami

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Fasolki szparagowej ciętej Bonduelle
  • Makaron ryżowy
  • Dowolne zielone warzywa (u mnie szparagi)
  • Garść orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka oliwy
  • Sól i pieprz

Na masło szałwiowe:

  • Pęczek świeżej szałwii
  • 100g masła klarowanego
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Na patelni szklimy cebulę. Po chwili dodajemy posiekany czosnek oraz obrane i pokrojone warzywa oraz fasolkę i dusimy przez około 10 minut.

Dodajemy posiekane orzechy włoskie i jeszcze przez chwilę dusimy.

W trakcie, gdy warzywa się duszą, gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

W międzyczasie przygotowujemy masło szałwiowe, podgrzewając klarowane masło na małym ogniu i dodając posiekane zioła i przyprawy.

Kiedy makaron będzie gotowy (odcedzony) dodajemy do niego warzywa i polewamy całość masłem szałwiowym.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Fasolka Szparagowa Zielona Cięta

Fasolka Szparagowa Zielona Cięta Bonduelle to szybkie rozwiązanie na dodatek do sałatek, czy dań na ciepło. Nie trzeba jej obierać, ciąć, wystarczy otworzyć puszkę! Potrawom doda wyjątkowej chrupkości, pysznego smaku i intensywnego koloru.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pieczone papryki z chili sin sarne z awokado - Krok 6

Pieczone papryki z chilli sin carne z salsą awokado

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Sałatka z rukoli i fasolki szparagowej

Tabbouleh z pieczarkami marynowanymi

Tabbouleh z pieczarkami marynowanymi

Zobacz więcej takich przepisów