Your browser does not support JavaScript! Pasta bezjajeczna ze szczypiorkiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

  • 1 puszka Bia艂ej fasoli Cannellini Bonduelle 212 ml

  • 100 g tofu

  • 2-3 艂y偶ki oleju

  • 1 ma艂y p臋czek szczypiorku

  • 1 艂y偶eczka musztardy (lub do smaku)

  • 陆 艂y偶eczki czarnej soli kala namak

  • 陆 艂y偶eczki kurkumy

  • Bia艂y pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, 偶e...

Ojczyzn膮 fasoli jest Ameryka. Wyr贸偶nia si臋 nawet do 90 gatunk贸w fasoli. Te najpopularniejsze rozr贸偶nia si臋 po wielko艣ci, kolorze oraz pochodzeniu: teksa艅ska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska bia艂a fasola Coco, w艂oskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zosta艂y rozpowszechnione na ca艂ym 艣wiecie dzi臋ki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (wi臋cej)


Przygotowanie

1

Pasta bezjajeczna ze szczypiorkiem - Krok 1

Fasol臋 z zalew膮 rozgniatamy razem z tofu widelcem.

2

Pasta bezjajeczna ze szczypiorkiem - Krok 2

Dodajemy musztard臋 i czarn膮 s贸l kala namak. Mieszamy.

3

Pasta bezjajeczna ze szczypiorkiem - Krok 3

Dodajemy olej, a nast臋pnie kurkum臋 do uzyskania odpowiedniego koloru.

4

Pasta bezjajeczna ze szczypiorkiem - Krok 4

Dodajemy posiekany drobno szczypiorek i doprawiamy do smaku pieprzem i sol膮, je艣li to konieczne.

:)

Pasta bezjajeczna ze szczypiorkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu