Składniki

  • 1 puszka Białej fasoli Cannellini Bonduelle 212 ml
  • 100 g tofu
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 mały pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy (lub do smaku)
  • ½ łyżeczki czarnej soli kala namak
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • Biały pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pasta bezjajeczna ze szczypiorkiem - Składniki

Pasta bezjajeczna ze szczypiorkiem - Krok 1

Fasolę z zalewą rozgniatamy razem z tofu widelcem.

Pasta bezjajeczna ze szczypiorkiem - Krok 2

Dodajemy musztardę i czarną sól kala namak. Mieszamy.

Pasta bezjajeczna ze szczypiorkiem - Krok 3

Dodajemy olej, a następnie kurkumę do uzyskania odpowiedniego koloru.

Pasta bezjajeczna ze szczypiorkiem - Krok 4

Dodajemy posiekany drobno szczypiorek i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, jeśli to konieczne.

Pasta bezjajeczna ze szczypiorkiem

•ᴗ• Pasta bezjajeczna ze szczypiorkiem
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Komentarze 2

  • Mawi
    22 września 2021 o 09:17

    Bardzo ciekawa strona i smaczne przepisy 🙂

    • Warzywne Inspiracje
      22 września 2021 o 13:57

      Cieszę się, że podobają Ci się nasze przepisy <3 Zapraszam po więcej!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z tuńczykiem w bagietce

Sałatka z tuńczykiem w bagietce

Frittata z marynowanymi pieczarkami

Frittata z marynowanymi pieczarkami

Szakszuka

Szakszuka

Zobacz więcej takich przepisów