Your browser does not support JavaScript! Brownie fasolowe - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 1 puszka Fasoli Gotowane Na Parze Bonduelle

  • 2 jajka

  • 2 łyżki masła

  • 100 g gorzkiej czekolady

  • Banan

  • 100 g płatków owsianych

  • 100 g mąki owsianej lub pszennej

  • 60 g cukru

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Brownie fasolowe - Krok 1

Jajka ubijamy z cukrem na kogel mogel. W rondlu rozpuszczamy czekoladę z masłem, studzimy.

2

Brownie fasolowe - Krok 2

Fasolę miksujemy z bananem na gładki mus.

3

Brownie fasolowe - Krok 3

Do masy jajecznej dodajemy topioną czekoladę, pastę fasolową, płatki owsiane i mąkę, mieszamy.

4

Brownie fasolowe - Krok 4

Formę keksówkę (10x24cm) wykładamy pergaminem, przekładamy do środka ciasto, wierzch wyrównujemy.

5

Brownie fasolowe - Krok 5

Brownie pieczemy 20 minut w 180 stopniach, przed podaniem studzimy.

:)

Brownie fasolowe - Krok 6

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu