
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- średnie
Jajka ubijamy z cukrem na kogel mogel. W rondlu rozpuszczamy czekoladę z masłem, studzimy.
Fasolę miksujemy z bananem na gładki mus.
Do masy jajecznej dodajemy topioną czekoladę, pastę fasolową, płatki owsiane i mąkę, mieszamy.
Formę keksówkę (10x24cm) wykładamy pergaminem, przekładamy do środka ciasto, wierzch wyrównujemy.
Brownie pieczemy 20 minut w 180 stopniach, przed podaniem studzimy.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej