Your browser does not support JavaScript! Roladki z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Roladki z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą - Krok 1

Ser ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Chorizo i paprykę siekamy w kostkę.

2

Roladki z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżeczki oliwy, wrzucamy cebulę, paprykę i chorizo. Smażymy przez około 5 minut. Pod koniec doprawiamy niewielką ilością soli. Dodajemy czerwoną fasolę, mieszamy.

3

Roladki z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą - Krok 3

Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty. Na środku każdego układamy porcję sera i nadzienia z chorizo. Zlepiamy brzegi ciasta.

4

Roladki z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą - Krok 4

Powstałe roladki układamy na blasze do pieczenia. Smarujemy je roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w temp. 200 stopni przez 15-20 minut.

:)

Roladki z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu