Your browser does not support JavaScript!

Roladki z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Roladki z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą - Krok 1

Ser ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Chorizo i paprykę siekamy w kostkę.

2.

Roladki z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżeczki oliwy, wrzucamy cebulę, paprykę i chorizo. Smażymy przez około 5 minut. Pod koniec doprawiamy niewielką ilością soli. Dodajemy czerwoną fasolę, mieszamy.

3.

Roladki z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą - Krok 3

Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty. Na środku każdego układamy porcję sera i nadzienia z chorizo. Zlepiamy brzegi ciasta.

4.

Roladki z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą - Krok 4

Powstałe roladki układamy na blasze do pieczenia. Smarujemy je roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w temp. 200 stopni przez 15-20 minut.

Smacznego!

Roladki z ciasta francuskiego z chorizo i fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.