Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą

Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą - Składniki

Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą - Krok 1

Fasolę dokładnie płuczemy i miksujemy na gładko.

Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą - Krok 2

Miękkie masło ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy po jednym jajku, nie przerywając ucierania.

Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą - Krok 3

Do masy maślanej dodajemy mąkę kukurydzianą z proszkiem oraz zmiksowaną fasolę. Dokładnie mieszamy.

Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą - Krok 4

Do ciasta dodajemy drobno posiekane 50 g białej czekolady, skórkę startą z cytryny i wyciśnięty sok. Mieszamy.

Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą - Krok 5

Ciasto przekładamy do natłuszczonej i oprószonej mąką formy i pieczemy ok. 50 min. w 180℃ lub do “suchego patyczka”. Po wystudzeniu polewamy resztą roztopionej białej czekolady.

Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą

•ᴗ• Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pieczone pierogi z ziemniakami i groszkiem

Pieczone pierogi z ziemniakami i groszkiem

Wieniec ptysiowy z chrzanowym twarożkiem i warzywami

Wieniec ptysiowy z chrzanowym twarożkiem i warzywami

Świąteczna przekąska z pastą jajeczną i groszkiem na wiejskim chlebie, podana na drewnianej desce.

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami

Zobacz więcej takich przepisów