Your browser does not support JavaScript!

Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą - Krok 1

Fasolę dokładnie płuczemy i miksujemy na gładko.

2.

Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą - Krok 2

Miękkie masło ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy po jednym jajku, nie przerywając ucierania.

3.

Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą - Krok 3

Do masy maślanej dodajemy mąkę kukurydzianą z proszkiem oraz zmiksowaną fasolę. Dokładnie mieszamy.

4.

Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą - Krok 4

Do ciasta dodajemy drobno posiekane 50 g białej czekolady, skórkę startą z cytryny i wyciśnięty sok. Mieszamy.

5.

Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą - Krok 5

Ciasto przekładamy do natłuszczonej i oprószonej mąką formy i pieczemy ok. 50 min. w 180℃ lub do „suchego patyczka”. Po wystudzeniu polewamy resztą roztopionej białej czekolady.

Smacznego!

Cytrynowa babka z fasoli z białą czekoladą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.