Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 2 puszki Czerwonej fasoli Gotowane Na Parze Bonduelle 425ml

  • 150 g masła

  • 4 jajka

  • 3 łyżki jogurtu naturalnego

  • 100 g gorzkiej czekolady

  • 6 łyżek kakao

  • 3/4 szklanki cukru

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 50 g groszków czekoladowych (lub posiekana drobno czekolada)

  • 100 g malin (mogą być mrożone)

  • szczypta soli

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

dsc00314

Do blendera wrzucamy fasolę, żółtka, jogurt naturalny, kakao i proszek do pieczenia. Miksujemy na gładką masę.

2

dsc00336

Miękkie masło ucieramy z cukrem, mieszamy za pomocą miksera z masą z blendera.

3

dsc00360

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do ciasta.

W misce ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Mieszamy delikatnie do ciasta.

5

dsc00380

Przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 20×20, na wierzchu układamy maliny, posypujemy groszkami czekoladowymi. Pieczemy w temperaturze 180 ºC ok. 35-40 minut.

:)

dsc00425

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu