Your browser does not support JavaScript! Mini zapiekanki z groszku, koziego sera i pietruszki - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle

  • kostka twardego koziego sera

  • natka pietruszki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

  • 1 szklanka śmietany 36%

  • 2 jajka

  • 2 łyżki masła

  • sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)


Przygotowanie

Foremki smarujemy masłem i wykładamy francuskim ciastem, a następnie pieczemy około 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Gdy spód zapiekanki piecze się w piekarniku, przygotowujemy farsz. Śmietanę, jajka i kozi ser blendujemy na gładką masę, dodajemy groszek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy.

Na wpół upieczone foremki wypełniamy farszem i ponownie pieczemy przez 15-12 minut.

Gotowe zapiekanki dekorujemy groszkiem i natką pietruszki.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu