Mini zapiekanki z groszku, koziego sera i pietruszki

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle
  • kostka twardego koziego sera
  • natka pietruszki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 szklanka śmietany 36%
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Foremki smarujemy masłem i wykładamy francuskim ciastem, a następnie pieczemy około 5 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Gdy spód zapiekanki piecze się w piekarniku, przygotowujemy farsz. Śmietanę, jajka i kozi ser blendujemy na gładką masę, dodajemy groszek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy.

Na wpół upieczone foremki wypełniamy farszem i ponownie pieczemy przez 15-12 minut.

Gotowe zapiekanki dekorujemy groszkiem i natką pietruszki.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Groszek Tradycyjny Bez Pozostałości Pestycydów

Groszek Tradycyjny jest bez pozostałości pestycydów, ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki. Idealny do użycia w daniach zimnych i na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Pizzerinki z chleba tostowego z pomidorami i czarną fasolą

Gofry z cieciorki

Gofry z cieciorki

Łódeczki z cykorii z wędzonym łososiem i groszkiem

Łódeczki z cykorii z wędzonym łososiem i groszkiem

Zobacz więcej takich przepisów