Your browser does not support JavaScript! Focaccia z cieciorką i tymiankiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Ciasto:

  • 0,5kg mąki pszennej

  • 2 łyżki suchych drożdży

  • 1 szklanka letniej wody

  • szczypta soli i cukru

Dodatki:

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

Mieszamy składniki na ciasto do momentu uzyskania jędrnego ciasta. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na około 1,5 godziny.

Kiedy ciasto wyrośnie, formujemy z niego okrągły placek i układamy na posmarowanej oliwą blaszce. Placek nakłuwamy widelcem, smarujemy oliwą z oliwek i nacieramy ząbkiem czosnku.

Pieczemy około 5 minut w temperaturze 150 stopni.

Po tym czasie wyjmujemy ciasto z piekarnika, wykładamy na nie cieciorkę i pieczemy kolejne 10 minut.

Przed podaniem posypujemy focaccię świeżym tymiankiem i czarnymi oliwkami.

:)

Focaccia z cieciorką i świeżym tymiankiem1

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu