Składniki

Ciasto:

  • 0,5kg mąki pszennej
  • 2 łyżki suchych drożdży
  • 1 szklanka letniej wody
  • szczypta soli i cukru

Dodatki:

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Mieszamy składniki na ciasto do momentu uzyskania jędrnego ciasta. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na około 1,5 godziny.

Kiedy ciasto wyrośnie, formujemy z niego okrągły placek i układamy na posmarowanej oliwą blaszce. Placek nakłuwamy widelcem, smarujemy oliwą z oliwek i nacieramy ząbkiem czosnku.

Pieczemy około 5 minut w temperaturze 150 stopni.

Po tym czasie wyjmujemy ciasto z piekarnika, wykładamy na nie cieciorkę i pieczemy kolejne 10 minut.

Przed podaniem posypujemy focaccię świeżym tymiankiem i czarnymi oliwkami.

Focaccia z cieciorką i świeżym tymiankiem1

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Nachos z pastą z czerwonej fasoli

Ciasto z cieciorki z borówkami amerykańskimi

Ciasto z cieciorki z borówkami amerykańskimi

Sałatka caprese z ciecierzycą

Sałatka caprese z ciecierzycą

Zobacz więcej takich przepisów