Your browser does not support JavaScript! Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Krok 1

Ostrym nożem ścinamy wierzch bułeczek. Miąższ dociskamy do dna, tworząc miseczki.

2

Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Krok 2

W piekarniku rozgrzanym do 180℃ podgrzewamy bułeczki 5 minut.

3

Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Krok 3

W tym czasie kroimy drobno białą część dymki oraz paprykę. Fasolkę osączamy z zalewy i płuczemy. Oprószamy solą i pieprzem.

4

Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Krok 4

Podpieczone bułeczki wypełniamy warzywami i do każdej wbijamy po jednym jajku.

5

Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Krok 5

Bułeczki zapiekamy około 15 minut lub do czasu, aż jajka się zetną. Po wyjęciu z pieca posypujemy posiekanym szczypiorem.

:)

Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu