Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami

Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami Ikona Play

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Składniki

Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Krok 1

Ostrym nożem ścinamy wierzch bułeczek. Miąższ dociskamy do dna, tworząc miseczki.

Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Krok 2

W piekarniku rozgrzanym do 180℃ podgrzewamy bułeczki 5 minut.

Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Krok 3

W tym czasie kroimy drobno białą część dymki oraz paprykę. Fasolkę osączamy z zalewy i płuczemy. Oprószamy solą i pieprzem.

Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Krok 4

Podpieczone bułeczki wypełniamy warzywami i do każdej wbijamy po jednym jajku.

Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Krok 5

Bułeczki zapiekamy około 15 minut lub do czasu, aż jajka się zetną. Po wyjęciu z pieca posypujemy posiekanym szczypiorem.

Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami

•ᴗ• Bułeczki zapiekane z jajkiem i warzywami

Czarna Fasola Porcja na Raz na Twoją Sałatkę

Czarna fasola Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 65 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Czarna fasola to nowość w naszej ofercie. Jej wyjątkowy kolor wspaniale wzbogaci Twoje sałatki i przekąski.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z marynowanych pieczarek, zielonego groszku i żółtego sera

Sałatka z marynowanych pieczarek, zielonego groszku i żółtego sera

Sałatka z serkiem wiejskim i groszkiem

Chleb żytni na zakwasie z soczewicą

Chleb żytni na zakwasie z soczewicą

Zobacz więcej takich przepisów