Your browser does not support JavaScript! Bu艂eczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Bu艂eczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Krok 1

Ostrym no偶em 艣cinamy wierzch bu艂eczek. Mi膮偶sz dociskamy do dna, tworz膮c miseczki.

2

Bu艂eczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Krok 2

W piekarniku rozgrzanym do 180鈩 podgrzewamy bu艂eczki 5 minut.

3

Bu艂eczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Krok 3

W tym czasie kroimy drobno bia艂膮 cz臋艣膰 dymki oraz papryk臋. Fasolk臋 os膮czamy z zalewy i p艂uczemy. Opr贸szamy sol膮 i pieprzem.

4

Bu艂eczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Krok 4

Podpieczone bu艂eczki wype艂niamy warzywami i do ka偶dej wbijamy po jednym jajku.

5

Bu艂eczki zapiekane z jajkiem i warzywami - Krok 5

Bu艂eczki zapiekamy oko艂o 15 minut lub do czasu, a偶 jajka si臋 zetn膮. Po wyj臋ciu z pieca posypujemy posiekanym szczypiorem.

:)

Bu艂eczki zapiekane z jajkiem i warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Czy wiesz, 偶e...

Ojczyzn膮 fasoli jest Ameryka. Wyr贸偶nia si臋 nawet do 90 gatunk贸w fasoli. Te najpopularniejsze rozr贸偶nia si臋 po wielko艣ci, kolorze oraz pochodzeniu: teksa艅ska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska bia艂a fasola Coco, w艂oskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zosta艂y rozpowszechnione na ca艂ym 艣wiecie dzi臋ki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (wi臋cej)

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu