Cebulę drobno kroimy.
Buraczki osączamy z zalewy i wykładamy do miseczki.
Dodajemy żurawinę i posiekaną cebulę.
Mieszamy sałatkę. Dodajemy oliwę, kminek i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Składniki
Zobowiązania
Bonduelle
Cebulę drobno kroimy.
Buraczki osączamy z zalewy i wykładamy do miseczki.
Dodajemy żurawinę i posiekaną cebulę.
Mieszamy sałatkę. Dodajemy oliwę, kminek i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!
Napisz komentarz