
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Chorizo kroimy w 1-cm kostkę. Przesmażamy na patelni, lekko rumieniąc. Odstawiamy do przestudzenia.
Paprykę kroimy w 1-cm kostkę.
Dodajemy posiekaną cebulę, przekrojone na pół pomidorki oraz oliwki.
Dodajemy osączoną z zalewy mieszankę Mexico, przestudzone chorizo, pokrojony lub starty ser. Całość polewamy oliwą i skrapiamy sokiem z limonki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Układamy na półmisku razem z nachosami i posypujemy posiekanym oregano.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej