Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Mieszanki meksykańskiej Mexico Bonduelle 212 ml

  • 200 g czerwonej papryki

  • 150 g pomidorków koktajlowych

  • 120 g żółtego sera

  • 100 g oliwek bez pestek

  • 100 g nachosów

  • 75 g czerwonej cebuli

  • 60 g pikantnej kiełbasy chorizo

  • 50 ml oliwy

  • 1 limonka

  • 1 garść świeżego oregano

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sałatka meksykańska z serem i nachosami - Krok 1

Chorizo kroimy w 1-cm kostkę. Przesmażamy na patelni, lekko rumieniąc. Odstawiamy do przestudzenia.

2

Sałatka meksykańska z serem i nachosami - Krok 2

Paprykę kroimy w 1-cm kostkę.

3

Sałatka meksykańska z serem i nachosami - Krok 3

Dodajemy posiekaną cebulę, przekrojone na pół pomidorki oraz oliwki.

4

Sałatka meksykańska z serem i nachosami - Krok 4

Dodajemy osączoną z zalewy mieszankę Mexico, przestudzone chorizo, pokrojony lub starty ser. Całość polewamy oliwą i skrapiamy sokiem z limonki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Układamy na półmisku razem z nachosami i posypujemy posiekanym oregano.

:)

Sałatka meksykańska z serem i nachosami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu