Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • Czarna fasola Bonduelle Porcja na Raz (2×106 ml)

  • 500 g fileta z łososia

  • 150 g mango

  • 50 g szalotki lub małej cebulki

  • 50 ml oliwy EV

  • 20 ml sosu sojowego

  • 5 g bułki tartej

  • ½ papryczki chili

  • ½ pęczka natki pietruszki

  • Sok z ½ cytryny

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Burgery z łososia z sałatką z mango i czarnej fasoli - Krok 1

Łososia drobno siekamy. Dodajemy natkę pietruszki, bułkę tartą oraz sos sojowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

2

Burgery z łososia z sałatką z mango i czarnej fasoli - Krok 2

Mango obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy posiekaną szalotkę oraz chili. Dolewamy 30 ml oliwy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

3

Burgery z łososia z sałatką z mango i czarnej fasoli - Krok 3

Do salsy dodajemy osączoną z zalewy i opłukaną czarną fasolę. Skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy.

4

Burgery z łososia z sałatką z mango i czarnej fasoli - Krok 4

Z doprawionej ryby formujemy niewielkie burgery. Smarujemy resztą oliwy i grillujemy z obu stron. Podajemy z sałatką.

:)

Burgery z łososia z sałatką z mango i czarnej fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu