Your browser does not support JavaScript!

Krokiety z zasmażaną fasolą i pieczarkami

Składniki

  • Czerwona fasola Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)
  • 100 g pieczarek
  • 50 g mąki pszennej
  • 4 plastry żółtego sera
  • 2 jajka
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • 1 łyżeczka listków oregano
  • ½ szklanki mleka (125 ml)
  • ⅓ szklanki bułki tartej do obtoczenia
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Krokiety z zasmażaną fasolą i pieczarkami - Krok 1

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jajko, mleko, szczyptę soli. Dokładnie mieszamy.

2.

Krokiety z zasmażaną fasolą i pieczarkami - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, wylewamy porcję ciasta. Smażymy naleśnika na małym ogniu do zrumienienia z obu stron i przekładamy na talerz.

3.

Krokiety z zasmażaną fasolą i pieczarkami - Krok 3

Fasolę osączamy, rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki, smażymy przez 5-6 minut. Dodajemy fasolę, posiekane oregano i natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

4.

Krokiety z zasmażaną fasolą i pieczarkami - Krok 4

Farsz nakładamy na środek każdego naleśnika, przykrywamy serem, zwijamy krokiety.

5.

Krokiety z zasmażaną fasolą i pieczarkami - Krok 5

Drugie jajko rozkłócamy. Krokiety zanurzamy w jajku, obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i układamy krokiety. Smażymy ze wszystkich stron do zrumienienia.

Smacznego!

Krokiety z zasmażaną fasolą i pieczarkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.