Składniki

  • Czerwona fasola Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)
  • 100 g pieczarek
  • 50 g mąki pszennej
  • 4 plastry żółtego sera
  • 2 jajka
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • 1 łyżeczka listków oregano
  • ½ szklanki mleka (125 ml)
  • ⅓ szklanki bułki tartej do obtoczenia
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Krokiety z zasmażaną fasolą i pieczarkami - Składniki

Krokiety z zasmażaną fasolą i pieczarkami - Krok 1

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jajko, mleko, szczyptę soli. Dokładnie mieszamy.

Krokiety z zasmażaną fasolą i pieczarkami - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, wylewamy porcję ciasta. Smażymy naleśnika na małym ogniu do zrumienienia z obu stron i przekładamy na talerz.

Krokiety z zasmażaną fasolą i pieczarkami - Krok 3

Fasolę osączamy, rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki, smażymy przez 5-6 minut. Dodajemy fasolę, posiekane oregano i natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Krokiety z zasmażaną fasolą i pieczarkami - Krok 4

Farsz nakładamy na środek każdego naleśnika, przykrywamy serem, zwijamy krokiety.

Krokiety z zasmażaną fasolą i pieczarkami - Krok 5

Drugie jajko rozkłócamy. Krokiety zanurzamy w jajku, obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i układamy krokiety. Smażymy ze wszystkich stron do zrumienienia.

Krokiety z zasmażaną fasolą i pieczarkami

•ᴗ• Krokiety z zasmażaną fasolą i pieczarkami
http://Opakowanie%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle%20z%20oznaczeniem%20Nutri-Score%20i%20przykładowym%20zastosowaniem%20w%20sałatce.

Fasola Czerwona Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Czerwona fasola Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 75 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Fasola od Bonduelle charakteryzuje się niezwykłą chrupkością. Wspaniale wzbogaci w intensywny kolor Twoje sałatki i przekąski.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Rolada szpinakowa z warzywami

Rolada szpinakowa z warzywami

Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami

Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami

Nadziewane ogórki z łososiem i ziołami – idealne jako lekka przekąska czy efektowna przystawka.

Ogórek faszerowany sałatką z łososia i groszku

Zobacz więcej takich przepisów