Your browser does not support JavaScript! Jajka faszerowane awokado, marynowanymi pieczarkami i korniszonami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)


Przygotowanie

1

Jajka faszerowane awokado, marynowanymi pieczarkami i korniszonami - Krok 1

Siekamy awokado, dymkę (zielone i jasnozielone części), pieczarki oraz korniszony.

2

Jajka faszerowane awokado, marynowanymi pieczarkami i korniszonami - Krok 2

Jajka kroimy na połówki i łyżeczką wyciągamy żółtko. W misce mieszamy posiekane awokado, dymkę, pieczarki, korniszony, żółtka, sól, pieprz oraz musztardę. W razie potrzeby możemy dodać łyżeczkę majonezu (gdy awokado nie będzie wystarczająco miękkie). Nadziewamy połówki jajek.

:)

Jajka faszerowane awokado, marynowanymi pieczarkami i korniszonami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu