Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Caprese z pomidorów i brzoskwini - Krok 1

Pomidory myjemy i kroimy w ósemki.

2

Caprese z pomidorów i brzoskwini - Krok 2

Brzoskwinie myjemy i kroimy w plasterki.

3

Caprese z pomidorów i brzoskwini - Krok 3

Pokrojone pomidory i brzoskwinie łączymy z pokruszoną fetą i odsączoną kukurydzą.

4

Caprese z pomidorów i brzoskwini - Krok 4

Oliwę, ocet i miód łączymy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę dekorujemy świeżą miętą i podajemy z dressingiem miodowym.

:)

Caprese z pomidorów i brzoskwini

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Petryna

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu