Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki siekamy w plasterki. Odcinamy końce od cukinii i wyrzucamy. Warzywo kroimy wzdłuż na 4 części a następnie kroimy w grubsze plastry.

2

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy warzywa. Smażymy przez około 7-10 minut, aż będą miękkie.

3

Dodajemy Meksykańskie chili sin carne Bonduelle. Mieszamy i podgrzewamy przez 3-4 minuty.

4

Warzywne chili nakładamy na talerze, posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu