
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- średnie
Paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki siekamy w plasterki. Odcinamy końce od cukinii i wyrzucamy. Warzywo kroimy wzdłuż na 4 części a następnie kroimy w grubsze plastry.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy warzywa. Smażymy przez około 7-10 minut, aż będą miękkie.
Dodajemy Meksykańskie chili sin carne Bonduelle. Mieszamy i podgrzewamy przez 3-4 minuty.
Warzywne chili nakładamy na talerze, posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej