Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka groszku Bonduelle 212 ml (2×106 ml)

  • 100 g kwaśnej śmietany 12%

  • 10 listków sałaty masłowej

  • 4 rzodkiewki

  • 4 gałązki koperku

  • ½ czerwonej cebulki

  • ½ cytryny

  • Cukier do smaku

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sałata masłowa z groszkiem w sosie koperkowym - Krok 1

Sałatę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.

2

Sałata masłowa z groszkiem w sosie koperkowym - Krok 2

Do śmietany dodajemy 2 łyżeczki soku z cytryny, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Koperek drobno siekamy, dodajemy do sosu śmietanowego.

3

Sałata masłowa z groszkiem w sosie koperkowym - Krok 3

Cebulę siekamy w drobną kostkę, rzodkiewki kroimy w plasterki.

4

Sałata masłowa z groszkiem w sosie koperkowym - Krok 4

Na talerzu układamy liście sałaty, dodajemy rzodkiewkę, groszek, cebulkę. Polewamy sosem śmietanowo-koperkowym. Mieszamy. Podajemy jako dodatek do obiadu lub dań z grilla.

:)

Sałata masłowa z groszkiem w sosie koperkowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu