Your browser does not support JavaScript!

Chili con carne na pieczonym ziemniaku

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni.

2.

Ziemniaki myjemy za pomocą ostrej szmatki, polewamy dwiema łyżkami oliwy i zawijamy w folię aluminiową. Wsadzamy do piekarnika na 1 godzinę.

3.

Obieramy cebulę ze skórki i drobno szatkujemy.

4.

W dużym garnku rozgrzewamy dwie łyżki oliwy i dodajemy poszatkowaną cebulę. Smażymy aż się zeszkli.

5.

Dodajemy mięso. Smażymy przez kilka minut, aż mięso przestanie być surowe, solimy mięso połową łyżeczki soli i dodajemy sos sojowy, mieloną słodką paprykę i mielony kumin. Mięso zalewamy Bonduelle Chili sin carne i dobrze mieszamy. Podgrzewamy jeszcze kilka minut.


6.

Ziemniaki wyjmujemy z piekarnika i z folii, układamy na talerzach i rozgniatamy za pomocą widelca. Solimy.

7.

Polewamy ziemniaki chili con carne.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.