Your browser does not support JavaScript! Leczo z kaszą kuskus - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

 

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

C2

Cukinię kroimy w kostkę, a pieczarki w plasterki.

2

C4

Na gorącą patelnię skropioną oliwą wrzucamy warzywa. Podsmażamy kilka minut. Dodajemy Teksańską fasolkę Cayenne. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Dusimy 10 min.

3

C3

Kilka minut przed końcem duszenia namaczamy kaszę w gorącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

4

C5

Gotową kaszę mieszamy z leczo i podajemy z listkiem świeżej mięty.

:)

C6

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu