Fasolka po bretońsku z szałwią i fetą

Aromatyczna zupa z białej fasoli posypana kozim serem, podana na rustykalnym stole – idealna na chłodne dni.

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki do przygotowania tradycyjnego obiadu: biała fasola w puszce, wędzony boczek, świeży ser, cebula i listki szałwii, na drewnianej desce kuchennej i niebieskim stole.

Cebulę siekamy w drobną kostkę. Boczek kroimy w nieduże kawałki.

Na patelnię wrzucamy boczek i cebulę, smażymy przez 5 minut. Kolejno dokładamy porwane listki szałwii i przesmażamy przez 1 minutę.

Dodajemy Polską fasolkę po bretońsku Bonduelle, mieszamy. Podgrzewamy przez 3-4 minuty.

Fasolkę po bretońsku nakładamy do miseczek, posypujemy pokruszoną fetą i podajemy z dodatkiem pieczywa.

•ᴗ• Miska z soczewicą i serem feta na kolorowym tle, obok drewniana deska i przybory kuchenne.
http://Puszka%20polskiej%20fasolki%20po%20bretońsku%20marki%20Bonduelle%20-%20szybki%20sposób%20na%20domowe%20smaki.

Polska Fasolka po Bretońsku

Polska fasolka po bretońsku to idealne rozwiązanie, gdy brakuje Ci pomysłu na obiad lub gdy potrzebujesz szybkiego rozwiązania na danie na wyjazd. Pyszna, chrupiąca fasola w unikalnym sosie, do której wystarczy dodać ryż lub makaron, ewentualnie mięso lub kiełbasę, a zyskujesz pełnowartościowy, pyszny, niecodzienny posiłek gotowy w zaledwie chwilę.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Ryż ze smażonymi pomidorami i cieciorką

Ryż ze smażonymi pomidorami i cieciorką

Miska pełna kuskusu z warzywami i ciecierzycą na drewnianym tle.

Leczo z kaszą kuskus

Pikantna potrawka z klopsikami i warzywami w białej misce na niebiesko-białej lnianej serwecie.

Klopsiki z fasolą w sosie pomidorowym

Zobacz więcej takich przepisów