Chili sin carne na pieczonym ziemniaku

Pieczony ziemniak z mięsnym chilli i fasolą.

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Podstawowe składniki do przyrządzenia domowego gulaszu: surowe ziemniaki, mielone mięso, cebula, oliwa z oliwek, sos pomidorowy i przyprawy.

Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni.

Ziemniaki myjemy za pomocą ostrej szmatki, polewamy dwiema łyżkami oliwy i zawijamy w folię aluminiową. Wsadzamy do piekarnika na 1 godzinę.

Obieramy cebulę ze skórki i drobno szatkujemy.

W dużym garnku rozgrzewamy dwie łyżki oliwy i dodajemy poszatkowaną cebulę. Smażymy aż się zeszkli.

Dodajemy mięso. Smażymy przez kilka minut, aż mięso przestanie być surowe, solimy mięso połową łyżeczki soli i dodajemy sos sojowy, mieloną słodką paprykę i mielony kumin. Mięso zalewamy Bonduelle Chili sin carne i dobrze mieszamy. Podgrzewamy jeszcze kilka minut.

Ziemniaki wyjmujemy z piekarnika i z folii, układamy na talerzach i rozgniatamy za pomocą widelca. Solimy.

Polewamy ziemniaki chili con carne.

•ᴗ• Pieczony ziemniak z mięsnym chilli i fasolą.
http://Puszka%20meksykańskiego%20chili%20sin%20carne%20marki%20Bonduelle,%20szybki%20składnik%20do%20rozgrzewających%20przepisów.

Meksykańskie Chili Sin Carne

Meksykańskie chili sin carne to idealne rozwiązanie, gdy brakuje Ci pomysłu na obiad lub gdy potrzebujesz szybkiego rozwiązania na danie na wyjazd. Chrupiąca fasola i słodka kukurydza w unikalnym sosie, do których wystarczy dodać ryż lub makaron, ewentualnie ulubione mięso, a zyskujesz pełnowartościowy, pyszny, niecodzienny posiłek gotowy w zaledwie chwilę.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Nadziewane łódeczki z endywii z mięsem mielonym, fasolą i awokado.

Pieczone papryki z chilli sin carne z salsą awokado

Chili con carne podane z chrupiącym pieczywem czosnkowym na drewnianym stole, idealny przepis na rozgrzewający obiad.

Meksykańskie chili con carne

Miska z soczewicą i serem feta na kolorowym tle, obok drewniana deska i przybory kuchenne.

Fasolka po bretońsku z szałwią i fetą

Zobacz więcej takich przepisów