Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni.
Ziemniaki myjemy za pomocą ostrej szmatki, polewamy dwiema łyżkami oliwy i zawijamy w folię aluminiową. Wsadzamy do piekarnika na 1 godzinę.
Obieramy cebulę ze skórki i drobno szatkujemy.
W dużym garnku rozgrzewamy dwie łyżki oliwy i dodajemy poszatkowaną cebulę. Smażymy aż się zeszkli.
Dodajemy mięso. Smażymy przez kilka minut, aż mięso przestanie być surowe, solimy mięso połową łyżeczki soli i dodajemy sos sojowy, mieloną słodką paprykę i mielony kumin. Mięso zalewamy Bonduelle Chili sin carne i dobrze mieszamy. Podgrzewamy jeszcze kilka minut.
Ziemniaki wyjmujemy z piekarnika i z folii, układamy na talerzach i rozgniatamy za pomocą widelca. Solimy.
Polewamy ziemniaki chili con carne.
Napisz komentarz